27 januari - 17:36
16

Bayern München heeft zaterdag een moeizame zege geboekt op FC Augsburg in de Bundesliga, waardoor het  in het spoor van koploper Bayer Leverkusen blijft. RB Leipzig beleefde een pijnlijke middag op bezoek bij VfB Stuttgart.

FC Augsburg - Bayern München 2-3
Bij Bayern had Matthijs de Ligt wederom een basisplaats. Hij dreigde een ongelukkige start te beleven in de WWK Arena, want na een handsbal van de ex-Ajacied wees de scheidsrechter naar de stip. De Ligt werd echter gered doorde VAR, die constateerde dat De Ligt de bal buiten het strafschopgebied beroerde. Aan de andere kant opende Bayern na 23 minuten de score. Aleksandar Pavlovic sloeg in de kluts toe. Nog voor de pauze verdubbelde Alphonso Davies de marge.

In de tweede helft mocht Augsburg even hopen op een comeback dankzij Ermedin Demirovic, maar Der Rekordmeister nam al snel weer afstand. Harry Kane leek het duel in het slot te gooien. Leek, want in de slotfase werd het toch nog spannend. De thuisploeg kreeg namelijk twee strafschoppen. Manuel Neuer keerde de inzet van Sven Michel, maar werd wel gepasseerd door Demirovic. Daar bleef het desondanks bij. Bayern heeft nu één punt minder dan Leverkusen, dat nog in actie komt.

Smetje op de zege van Bayern was de blessure van Kingsley Coman. De Fransman viel na rust uit.

VfB Stuttgart - RB Leipzig 5-2
RB Leipzig kreeg in de topper tegen VfB Stuttgart een ongenadig pak slaag. Zonder de geschorste Xavi Simons gingen Die Roten Bullen met liefst 5-2 onderuit. Deniz Undav was met een hattrick de grote man bij de thuisploeg. Enzo Millot (strafschop) en Jamie Leweling waren eveens trefzeker voor Stuttgart. Namens Leipzig tekende Benjamin Sesko en Loïs Openda, op zeer fraaie wijze, tot twee keer toe voor de aansluitingstreffer, maar verder kwamen de bezoekers niet.

Stuttgart behoudt zodoende de derde plaats en vergroot de voorsprong op nummer vier Leipzig tot vier punten.