Van 't Schip dringt aan op extra Ajax-versterking: 'Om echt stap te maken'

Van 't Schip dringt aan op extra Ajax-versterking: 'Om echt stap te maken'

28 januari - 07:55
161

John van 't Schip hoopt dat Ajax zich na Jordan Henderson nog weet te versterken met een tweede ervaren speler. Na afloop van de 2-4 zege bij Heracles Almelo stelt Van 't Schip dat hij zich wekelijks de trainer van Jong Ajax voelt.

"Versterkingen zijn best welkom. Het liefst gebeurt dat nu, al is dat kort dag. Maar als we echt een stap willen maken, is dat noodzakelijk", vertelt Van 't Schip op de persconferentie. "Je ziet gewoon dat we op sommige posities dun bezet zijn. Jonge jongens gaan fouten maken, en dat kun je ze niet kwalijk nemen. Dat hoort bij hun leerproces. Maar we proberen voor het sluiten van de markt nog te kijken of er iets bij kan komen. Er wordt hard aan gewerkt."

Van 't Schip wilde niet zeggen voor welke positie hij een ervaren kracht zoekt, maar onder meer linksback Ar’Jany Martha had zaterdag opnieuw moeite om het hoofd boven water te houden. Door de afwezigheid van Steven Bergwijn was de basis bovendien bijzonder jong. Na Steven Berghuis (32) was doelman Diant Ramaj (22) de oudste speler op het veld aan Amsterdamse zijde. "De balans is niet goed. Dat gaat ook niet in één keer goedkomen, maar het zou wel fijn zijn als we er naast Henderson nog iemand bij krijgen. Dat maakt het ook voor de rest van de groep makkelijker en beter."

De trainer zei eerder dat Ajax eerst spelers moet verkopen alvorens het zelf de transfermarkt op kan. De Amsterdammers zouden een bod op Chuba Akpom hebben afgeslagen, maar daar is hij niet van op de hoogte. "Ik weet wel dat er belangstelling was." Van 't Schip zet ook een streep door een vertrek van Carlos Forbs. "We hebben gezegd: het kan gewoon niet. Je ziet het nu ook: Bergwijn is geblesseerd, dus we hebben gewoon spelers nodig daar. Forbs is zeker een speler die niet weggaat op dit moment."

Onder meer Gerónimo Rulli lijkt wel een kandidaat voor een transfer. Daarnaast zouden spelers als Anass Salah-Eddine, Jorge Sánchez en Francisco Conceição geld in het laatje te kunnen brengen.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!