'Ajax slaat miljoenenbod af: Akpom en Forbs alleen voor absolute hoofdprijs weg'

'Ajax slaat miljoenenbod af: Akpom en Forbs alleen voor absolute hoofdprijs weg'

27 januari - 14:35
234

Ajax heeft een miljoenenbod van OSC Lille op Chuba Akpom afgewezen. De Amsterdammers hadden het aankoopbedrag van 12,3 miljoen euro min of meer kunnen terugverdienen, maar vinden dat te weinig. Dat meldt De Telegraaf.

Volgens de krant wil Ajax Akpom in principe niet laten gaan. De Amsterdammers vinden de 28-jarige Engelsman te belangrijk, als stand-in van Brian Brobbey en mogelijk breekijzer. Naast Lille is er ook interesse van Bundesliga- en Premier League-clubs voor de spits. 

Veel Engelse clubs zijn deze maand door de Financial Fair Play-regels wel beperkt in hun bestedingsruimte. In de zomer hebben zij weer meer geld tot hun beschikking. De Telegraaf ziet daarom nog wel één scenario, waardoor Akpom toch in januari kan vertrekken. Ajax kan overstag gaan voor een verhuur, met een verplichte optie tot koop. Daar moet dan wel de absolute hoofdprijs tegenover staan.

Carlos Forbs zit min of meer in hetzelfde schuitje als Akpom. Met zijn snelheid en diepgang ziet Ajax ook bij hem kwaliteiten die verder ontbreken in de selectie van coach John van 't Schip. De negentienjarige Portugees ligt eveneens goed in de markt. Vijf clubs maakten inmiddels hun interesse kenbaar in de vleugelspits, die afgelopen zomer voor maximaal negentien miljoen euro overkwam van Manchester City. Net als Akpom laat Ajax Forbs echter het liefst pas in de zomer gaan.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!