'Ajax kan in januari miljoenen vangen voor drietal en Rijkhoff terughalen'

'Ajax kan in januari miljoenen vangen voor drietal en Rijkhoff terughalen'

27 januari - 14:55
81

Ajax hoopt deze maand nog wat te kunnen verdienen aan Anass Salah-Eddine, Jorge Sánchez en Francisco Conceição. Voor het drietal lonkt een transfer, meldt De Telegraaf. De Amsterdammers hopen op hun beurt Julian Rijkhoff binnen te halen.

Volgens De Telegraaf heeft de Ajax-leiding, met technisch commissaris Danny Blind op de achtergrond, groen licht gegeven voor een vertrek van Salah-Eddine. De 22-jarige linksback is onder John van 't Schip uit beeld verdwenen. Hij moet onder meer Borna Sosa en Ar'Jany Martha voor zich dulden in de pikorde. Het jeugdproduct geniet concrete belangstelling van een Italiaanse club en FC Utrecht. Zelf zou hij het liefst naar het buitenland gaan.

Daarnaast bevestigt de krant dat Ajax definitief afscheid wil nemen van Jorge Sánchez. De Mexicaanse back kan terugkeren naar zijn geboorteland. Cruz Azul is bereid om drie miljoen euro op tafel te leggen. Alleen FC Porto ligt nog dwars. Sánchez is momenteel op huurbasis actief in Estádio do Dragão. 'Het eerder laten lichten van de optie tot koop, die de Portugese topclub heeft bedongen bij de huur van Francisco Conceição (21), zou volgens Portugese bronnen de sleutel kunnen zijn', klinkt het. Naar verluidt kan Porto de vleugelspits voor tien miljoen euro definitief inlijven.

Ajax zou de mogelijke miljoenen voor Conceição, Sánchez en Salah-Eddine weer kunnen aanwenden om Rijkhoff binnen te hengelen. De Amsterdammers zijn met Borussia Dortmund in onderhandeling over een terugkeer van de negentienjarige spits. De bestedingsruimte in de Johan Cruijff Arena is op dit moment echter klein.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!