AZ speelt in slotfase gelijk tegen Heerenveen en staat één punt voor op Ajax

28 januari - 14:30 Laatste update: 14:35
153

AZ heeft op bezoek bij SC Heerenveen in extremis met 2-2 gelijk gespeeld. De Alkmaarders staan hierdoor nog maar één punt voor op Ajax.

Het duel tussen sc Heerenveen en AZ werd binnen vijf minuten stilgelegd. Supporters van de Alkmaarders gooiden vuurwerk op het veld en veroorzaakten schade aan de grasmat van het Abe Lenstra Stadion. Dit moest eerst hersteld worden, voordat Heerenveen en AZ verder konden spelen. Bovendien waren stewards nog op zoek naar de daders. Na een klein halfuur kon de wedstrijd pas worden hervat.

Na twintig minuten spelen zette Vangelis Pavlidis AZ op een 0-1 voorsprong. Na een fraaie voorzet van Denso Kasius kopte de Griek knap binnen. Het is de twintigste goal van het seizoen voor de spits die daarmee bovenaan de topscorerslijst van de Eredivisie staat. Vier minuten later werd het echter al gelijk door een eigen goal van Jordy Clasie. De aanvoerder van AZ toucheerde een inzet van Patrik Wålemark en liet daarmee zijn eigen keeper kansloos.

Op slag van rust werd het nog erger voor AZ. De man van de assist, Kasius, zette opzettelijk zijn noppen in de zij van Pawel Bochniewicz. Het ontging de VAR niet en leverde de rechtsback een rode kaart op.

Vlak na rust sloeg Heerenveen alweer toe. Op aangeven van Osame Sahraoui scoorde Luuk Brouwers de 2-1. Met tien man kon AZ niet meer veel bewerkstelligen. Tot er de slotfase toch de 2-2 viel. Bochniewicz maakte de tweede eigen goal van de wedstrijd na een flater van doelman Noppert. Heerenveen staat momenteel elfde in de Eredivisie met 21 punten. AZ staat met 35 punten nog vierde, maar heeft nu nog maar één punt voorsprong op Ajax.