Kraay pleit voor wisseling bij Ajax: 'Iedereen dan misschien tien procent beter'

Kraay pleit voor wisseling bij Ajax: 'Iedereen dan misschien tien procent beter'

28 januari - 22:35
26

Hans Kraay junior vindt dat John van 't Schip een systeemwissel moet overwegen bij Ajax. De analist van ESPN is van mening dat een 3-4-3-formatie beter zou passen bij het elftal van de Amsterdammers, zo vertelt hij bij Goedemorgen Eredivisie.

Van 't Schip begint iedere wedstrijd vanuit een 4-3-3-formatie bij Ajax, maar Kraay denkt dat de Amsterdammers beter gaan spelen in een 3-4-3-opstelling. "Vroeger was het vloeken in de kerk bij Ajax, als ze daar geen 4-3-3 speelden. Maar Erik ten Hag heeft dat in zijn laatste wedstrijden bij Ajax omvergegooid, door 4-4-2 te spelen. Waarom zou Ajax nu niet met drie centrale verdedigers kunnen spelen?", vraagt Kraay zichzelf hardop af.

"Een 3-4-3-systeem klinkt ook nog aanvallender", vervolgt de analist. "Rensch en Hato kunnen naar de buitenkant van het centrum. Sosa en Gaaei kunnen niet verdedigen, maar wel goed aanvallen. Henderson naast Taylor op het middenveld zal ook best oké zijn. Daarnaast maakt het voor Bergwijn en Berghuis niet uit of ze aan de buitenkant of net onder Brobbey spelen."

"Ik denk dat iedereen dan misschien net tien procent beter is", concludeert Kraay, die vindt dat zijn suggestie niet te serieus genomen moet worden. "Het is geen raad of advies. Ik zit af en toe wat te pielen."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!