Noppert lacht om zijn grote mispeer tegen AZ: 'Ik slaap hier slecht van'

Noppert lacht om zijn grote mispeer tegen AZ: 'Ik slaap hier slecht van'

28 januari - 15:55 Laatste update: 15:57
37

Andries Noppert is goed ziek van zijn blunder tegen AZ. Doordat de goalie een dieptebal dramatisch verwerkte, kon AZ in de slotfase nog op gelijke hoogte komen tegen sc Heerenveen.

Noppert beleeft een lastig seizoen bij Heerenveen. Tegen AZ maakte hij ook zeker niet zijn eerste fout van deze voetbaljaargang. Na afloop steekt Noppert zijn teleurstelling ook niet onder stoelen of banken. "Het gebeurt je weer", begint de Oranje-international bij ESPN. "Ja, hoe is het mogelijk? Weet je, de gifbeker is nog niet leeg. Laten we het daar op houden. Ik probeer het allemaal zo goed mogelijk te doen, voor de club en het elftal. Dat zoiets dan gebeurt, waardoor je gelijkspeelt: daar slaap ik slecht van. Het is een aardig tikkie."

Wedden

Meer odds

Als Noppert de goal waar het allemaal om te doen is terugziet, kan hij zijn lach niet onderdrukken. "Wat er misgaat: er komt een diepe bal die op de rand van de zestien komt. Ik was bang dat ik buiten de zestien zou komen, als ik ging glijden. Ik wilde die bal vol raken en volgens mij doe ik dat ook. In dit geval is het geen polletje, maar vliegt hij weer tegen iemand aan", doelt Noppert op de goal die hij veroorzaakte op bezoek bij PEC Zwolle. "Het is onbegrijpelijk. Maar ja, het overkomt me. Ook dit hoort erbij."

"Het voelt alsof alle goede ideeën die je hebt, rondom je handen afbrokkelen. Daar word je wel een beetje moe van, moet ik zeggen. Dit komt hard aan. Ik wil het goed doen en we verdienden de drie punten. Als je dan zo gelijkspeelt, dan komt dat wel aan", besluit Noppert.