FC Twente bevestigt: Boadu moet Ugalde opvolgen, Bruggink naar Monaco

FC Twente bevestigt: Boadu moet Ugalde opvolgen, Bruggink naar Monaco

28 januari - 16:54 Laatste update: 17:59
90

Myron Boadu moet de nieuwe spits van FC Twente wordt. Dat bevestigt trainer Joseph Oosting. Technisch directeur Arnold Bruggink is zondag op het vliegtuig gestapt naar Zuid-Frankrijk.

Twente is naarstig op zoek naar een nieuwe aanvalsleider, nu Manfred Ugalde naar Rusland is afgereisd om zijn miljoenentransfer naar Spartak Moskou af te ronden. Oosting draait er niet omheen: Boadu is de aanwinst die moet gaan concurreren met Ricky van Wolfswinkel. Het ligt voor de hand dat de aanvaller van AS Monaco wordt gehuurd.

"Arnold zit in het vliegtuig", onthult Oosting bij ESPN na het doelpuntloze gelijkspel tegen Feyenoord. "Ik denk dat hij op weg is naar Boadu. Ik ben niet iemand die schimmig doet, of wat dan ook. We moeten er een spits bij hebben en hebben een lijstje. Arnold is daar druk mee bezig. Ik wil me daar ook een beetje ver van houden. Maar ik weet er wel van."

Als Oosting door verslaggever Hans Kraay jr. wordt gevraagd of hij serieus is over Boadu, antwoordt de Twente-trainer bevestigend. "Je kent me toch een beetje? Arnold is erheen."

Boadu viel dit seizoen negen keer in bij AS Monaco en maakte één doelpunt. Tweeënhalf jaar geleden maakte hij voor 17 miljoen euro de overstap van AZ naar de huidige nummer vier van de Ligue 1. De hoge verwachtingen wist hij nooit in te lossen. Eind 2019 speelde Boadu zijn eerste en enige interland in het Nederlands elftal.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!