Van Hooijdonk ziet problematische linie in Amsterdam: 'Dit is Jong Ajax'

Van Hooijdonk ziet problematische linie in Amsterdam: 'Dit is Jong Ajax'

28 januari - 23:35 Laatste update: 29 januari - 05:26
40

Ajax wacht een zware kluif tegen PSV, zo denken Pierre van Hooijdonk en Ibrahim Afellay. In Studio Voetbal spreekt het duo uit weinig van de Amsterdammers te verwachten tegen de koploper van de Eredivisie, waarbij de verdediging van Ajax de nodige kritiek krijgt.

"Het verschil is gigantisch, dat vind ik wel", stelt Afellay. "PSV zit gewoon in een luxepositie. Ze mogen die wedstrijd verliezen, dan is er nog steeds niets aan de hand. Ze hebben zoveel individuele kwaliteiten, waardoor ze altijd een goal kunnen maken, terwijl bij Ajax juist de zwakte ligt in de laatste linie. Verdedigend is het een gatenkaas bij Ajax. Aanvallend zit er wel een stijgende lijn in en zie je ook patronen."

"Het kan ook bijna niet anders, dit is Jong Ajax", reageert Van Hooijdonk. Iets waar Afellay zich in kan vinden. "De gemiddelde leeftijd is negentien jaar, Pierre. Wat verwacht je? De rechtsback is net ingepast, Martha is een aanvaller. Hato is zeventien jaar, die maakt ook zijn foutjes, daar wordt van verwacht dat hij leiding geeft." Van Hooijdonk ziet het somber in voor de Amsterdammers. "Als Ajax deze vier opstelt zaterdag, dan is het kat in bakkie voor PSV."

"De voorste vier van Ajax zijn echt goed, maar de jongens erachter zijn zoekende", stelt Michiel Kramer. "Het is natuurlijk allemaal heel jong, dus je kan ook niet gelijk verwachten dat ze het hele elftal leiding gaan geven. Normaal gesproken is PSV de bovenliggende partij. Als Ajax die ruimtes weggeeft zoals ze dat de afgelopen weken doen… dan is PSV wel een stuk verder."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met alles over de Afrika Cup!