Ajax brengt nieuw bod uit op Rijkhoff

De Telegraaf: Ajax brengt verhoogd bod uit op verloren zoon Rijkhoff

29 januari om 11:16
Laatste update: 29 januari om 13:04

Ajax heeft een nieuwe poging gedaan om Julian Rijkhoff los te weken bij Borussia Dortmund. Volgens De Telegraaf bedraagt het verhoogde bod anderhalf miljoen euro plus bonussen en een doorverkooppercentage.

Een mogelijke transfer van Rijkhoff ligt wel binnen de verwachting, aangezien hij in zijn laatste wedstrijd al aan de kant werd gehouden door Dortmund. De negentienjarige aanvaller werd opgeleid door Ajax en hij zou zelf ook hopen dat de terugkeer naar Amsterdam doorgang vindt. Volgens BILD zou Ajax eerder al een bod van minder dan één miljoen hebben gedaan op Rijkhoff. Dat werd van tafel geveegd door Dortmund.

Rijkhoff genoot zijn opleiding bij Ajax en in 2021 maakte hij transfervrij de overstap naar Dortmund. In Duitsland is de Nederlander inmiddels uitgegroeid tot de topscorer van de UEFA Youth League. Rijkhoff heeft dit seizoen weinig perspectief op een debuut in het eerste van Dortmund, waardoor hij terug naar Amsterdam wil. Bij Ajax ligt er een contract van vier of vijf jaar voor hem klaar.

Naast Ajax zou eerder ook FC Barcelona in de markt geweest zijn voor Rijkhoff. Of de Catalanen ook een bod hebben gedaan op de Nederlander is niet bekend. Hoofdscout Kelvin de Lang, tijdelijk ook technisch manager in de Johan Cruijff ArenA, gaf eerder aan dat Ajax inderdaad bezig is met een nieuwe spits voor Jong Ajax en dat Rijkhoff voor die positie één van de opties is.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met alles over de Afrika Cup!