'Ajax verbreekt huur en slijt miskoop aan Cruz Azul, Conceição in deal betrokken'

'Ajax verbreekt huur en slijt miskoop aan Cruz Azul, Conceição in deal betrokken'

29 januari - 17:35 Laatste update: 18:44
65

Jorge Sánchez lijkt Ajax snel definitief te gaan verlaten. De vleugelverdediger gaat een transfer maken naar Cruz Azul, zo meldt Fabrizio Romano. De huurovereenkomst met FC Porto wordt verbroken, zodat de back terug kan keren naar Mexico.

Om de deal rond te maken wil Ajax de optie tot koop die FC Porto heeft op Francisco Conceição, die ook door de Amsterdammers aan Porto is verhuurd, in de overeenkomst verwerken. Onlangs werd bekend dat de Portugezen Conceição graag definitief willen overnemen, en dat Ajax nog heeft getracht de buitenspeler deze transferperiode terug te halen naar de Johan Cruijff ArenA. Dat lukte echter niet.

Ajax nam de back in de zomer van 2022 voor een bedrag van vijf miljoen over van het Mexicaanse Ámerica. Een vaste waarde werd Sánchez echter nooit in Amsterdam, waardoor hij na één seizoen werd verhuurd aan FC Porto. Ook in Portugal wist hij geen potten te breken en kwam hij niet verder dan zeven wedstrijden. Nu lijkt de verdediger zich op te kunnen maken voor een terugkeer naar zijn vaderland.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!