'Akpom staat open voor vertrek, Ajax wil hoofdprijs'

'Akpom staat open voor vertrek en is bijzonder gewild: Ajax wil hoofdprijs'

29 januari om 13:36
Laatste update: 29 januari om 14:11

Het is niet uitgesloten dat Chuba Akpom voor het verstrijken van de transferdeadline nog vertrekt bij Ajax. Meerdere clubs uit Engeland, Duitsland en Frankrijk zijn voor hem in de markt, meldt Voetbal International.

Duidelijk is dat Ajax niet zomaar meewerkt aan een vertrek van Akpom. Het aankoopbedrag van 12,3 miljoen euro lijkt sowieso terugverdiend te moeten worden, waardoor de Amsterdammers lijken te wachten tot het moment dat een geïnteresseerde club de hoofdprijs biedt.

Een bod van Lille OSC - huur met optie tot koop - werd al afgeslagen door Ajax. Vanuit de Ligue 1 is er meer interesse, terwijl ook Premier League- en Bundesliga-clubs hengelen naar Akpom. Volgens VI is Crystal Palace een van de geïnteresseerde clubs.

Zelf staat Akpom open voor een vertrek, omdat hij niet de rest van het seizoen de stand-in van Brian Brobbey wil zijn. Als invaller bewees hij zijn waarde in de eerste seizoenshelft. De 28-jarige Engelsman, maker van vijf competitiegoals in 398 speelminuten, wil echter meer.

Met Georges Mikautadze, die terugkeerde naar FC Metz, liet Ajax deze maand al een aanvaller gaan. Ook wordt er getrokken aan Carlos Forbs. Een exit van Akpom zou de spoeling voorin nog dunner maken. Ajax onderhandelt op dit moment wel met Borussia Dortmund over de negentienjarige Julian Rijkhoff.

Als Akpom vertrekt, betekent dat meer financiële armslag voor Ajax in de laatste dagen van de winterse transferperiode. Trainer John van 't Schip hoopt nog een ervaren versterking te kunnen verwelkomen in de Johan Cruijff ArenA, nadat eerder Jordan Henderson werd overtuigd.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!