Goed nieuws voor Luton Town: aanvoerder terug op trainingscomplex na hartstilstand

Goed nieuws voor Luton Town: aanvoerder terug op trainingscomplex na hartstilstand

29 januari - 18:58 Laatste update: 19:52
7

Luton Town-aanvoerder Tom Lockyer keerde maandag voor het eerst sinds zijn hartstilstand terug op het trainingsveld. De verdediger zakte in elkaar tijdens de Premier League-wedstrijd tegen Bournemouth in december.

Luton Town deelde maandagochtend foto's van een lachende Lockyer op X. De aanvoerder van de Premier League promovendus kreeg een hartstilstand tijdens het duel tussen Luton en Bournemouth afgelopen 16 december, waarna de wedstrijd werd gestaakt. De wedstrijd werd opgeschort in de 59ste minuut terwijl medici de Welshman op het veld hielpen. Het medisch personeel van de club bevestigde kort na het voorval dat Lockyer bij zinnen was.

De centrale verdediger van Wales bedankte de "heldhaftige acties" van de mensen die hem hebben gered en nu, vijf weken later, is hij lachend terug te zien op het trainingsveld van Luton's Brache.

"Het was geweldig om hem terug te zien", vertelde manager Rob Edwards aan de eigen clubkanalen. "We hadden een erg goede ochtend terwijl hij hier rondliep. Ik slaagde erin om het bij elkaar te houden, maar het was emotioneel. Het is een heel moeilijke tijd geweest voor zijn familie. Maar waanzinnig om hem weer op de club te zien", aldus Edwards.