PSV maakt serieus werk van komst St. Juste: 'Ze willen ver gaan'

PSV maakt serieus werk van komst St. Juste: 'Ze willen ver gaan'

29 januari - 19:46 Laatste update: 21:22
107

PSV wil ver gaan voor Jeremiah St. Juste, vermoedt Marco Timmer, clubwatcher voor Voetbal International. In #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur, legt hij uit waarom de Eindhovenaren de verdediger van Sporting Portugal willen inlijven.

Zondag meldde VI dat St. Juste serieus op de radar van PSV verschenen is. Timmer stelt dat de 27-jarige centrumverdediger al eerder in beeld is geweest. "Hij heeft in Nederland gespeeld en hier zijn opleiding gehad. Earnest Stewart (technisch directeur, red.) heeft mij wel eens verteld: ik kijk het liefst in onze eigen achtertuin."

André Ramalho is op dit moment de enige rechtercentrale verdediger bij PSV. Armel Bella-Kotchap ligt er voorlopig nog uit met een schouderblessure. Timmer zegt dat PSV mede bij St. Juste is uitgekomen wegens diens voetballende vermogen. "En hij is razendsnel. Hij behoorde tot de snelste spelers in de Bundesliga." 

Het is nog geen uitgemaakte zaak dat St. Juste richting Eindhoven komt. "Mijn informatie is dat het eerst zou gaan om een huurdeal. Tegelijk kan ik begrijpen dat er een koopoptie aan vastzit", aldus Timmer. "Hij wordt 28, zeer interessant. Als je dan bedenkt dat het contract van Ramalho afloopt... Daar moet je toch iemand hebben." De journalist geeft PSV een goede kans van slagen bij de voormalig verdediger van Feyenoord. "Ik denk echt dat PSV ver wil gaan. PSV wil ten koste van alles kampioen worden."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!