Ajax wil tussen de vijftien en twintig miljoen euro voor Akpom

'Details mogelijke Akpom-exit: Ajax verlangt torenhoge transfersom'

30 januari om 07:19
Laatste update: 30 januari om 12:45

De wegen van Ajax en Chuba Akpom gaan mogelijk in januari nog scheiden. De Telegraaf kent de eisen van de Amsterdamse club. Geïnteresseerde clubs moeten diep in de buidel tasten.

Aanvankelijk wilde Ajax Akpom niet laten gaan. Inmiddels is er toch een mogelijkheid dat de 28-jarige aanvaller de deur in Amsterdam na een halfjaar alweer achter zich dicht trekt. Akpom heeft geen trek om nog een halfjaar stand-in van Brian Brobbey te zijn en er is voldoende interesse in hem. Onder meer Crystal Palace wil zich versterken met de spits.

Een uitleenperiode is voor Ajax onbespreekbaar, tenzij er een verplichte optie tot koop in het huurcontract wordt opgenomen. Toch gaat de voorkeur van Ajax uit naar een directe verkoop. De Amsterdammers willen tussen de vijftien en twintig miljoen euro vangen voor Akpom, die voor 12,3 miljoen euro gehaald werd. Van de opbrengst wil Ajax in de slotdagen van de transferperiode nog een ervaren speler aan de selectie toevoegen. Wie dat moet worden, is nog onduidelijk.

Akpom speelde tot dusver twintig officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij negen keer scoorde. De laatste twee duels, tegen RKC Waalwijk en Heracles Almelo, ontbrak hij wegens ziekte.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!