'Porto geeft terugkoppeling aan Ajax en komt met slecht nieuws voor Rijkhoff'

'Porto geeft terugkoppeling aan Ajax en komt met slecht nieuws voor Rijkhoff'

31 januari - 07:59
78

FC Porto heeft Ajax een terugkoppeling gegeven over huurlingen Jorge Sanchez en Fransisco Conceição. Wat betreft de Mexicaan zijn de Portugezen niet bereid om mee te werken aan een verkoop aan Cruz Azul. Ook de koopoptie van Conceição is voor de Portugezen op dit moment niet haalbaar.

Fabrizio Romano kwam enkele dagen geleden met het nieuws dat het Mexicaanse Cruz Azul Sanchez graag zou willen overnemen van Ajax. Voor de Amsterdammers een ideale optie, aangezien zo geld vrijgemaakt kan worden voor de komst van Julian Rijkhoff. Volgens De Telegraaf blijkt FC Porto dus niet bereid om de huurperiode van Sanchez met een half jaar te verkorten. Woensdag zal er een nieuw overleg komen over de toekomst van de Mexicaan.

Ajax was bereid om een deal rond Conceição mee te nemen in de overeenkomst rond Sanchez. FC Porto huurt de buitenspeler van de Amsterdammers, maar de Portugezen kunnen de koopoptie in zijn contract nu niet betalen. Ajax was bereid de optie tot koop een half jaar op te schuiven, aangezien Porto Conceição graag definitief wil overnemen. Dit terwijl de Amsterdammers eerder de buitenspeler nog probeerden terug te halen van zijn uitleenbeurt. 

De komst van Rijkhoff naar Ajax leek ook al in kannen en kruiken, maar de financiële afdeling wil eerst verkopen voordat ze de 1,5 miljoen euro aan Borussia Dortmund betalen voor de jeugdspeler. Dit door de kosten voor de transfer van Jordan Henderson en de contractverlenging van Jorrel Hato. Er staat woensdag dus een nieuw overleg gepland tussen Porto en Ajax. In zowel Mexico als Nederland mogen er nog transfers gedaan worden tot donderdag 1 februari. In Portugal is de markt ook vrijdag 2 februari nog open.