'Nieuws voor Bergwijn: Bayern pusht in Spanje, West Ham kan zich nog wel melden'

'Nieuws voor Bergwijn: Bayern pusht in Spanje, West Ham kan zich nog wel melden'

31 januari - 15:25 Laatste update: 17:23
10

Steven Bergwijn lijkt een transfer naar Bayern München uit het hoofd te moeten zetten. De Bundesliga-kampioen wil woensdag doorpakken voor Bryan Zaragoza, die een halfjaar eerder de overstap moet maken naar de Allianz Arena. Dat meldt Sky Sport.

Het management van Bergwijn bevestigde eerder op de dag dat er gesprekken zijn gevoerd met Bayern. Het was echter al duidelijk dat de Ajax-aanvoerder niet de eerste keus is. Der Rekordmeister haalt het liefst Zaragoza eerder binnen. Volgens Sky trapt de Duitse grootmacht nu het gaspedaal in en wil het de deal met Granada nog woensdag afronden. De Spaanse club strikte met Facundo Pellistri al een mogelijke vervanger.

Bayern zag in Bergwijn bovendien een oplossing voor de korte termijn, nu Kingsley Coman en Serge Gnabry geblesseerd zijn. Voor Ajax is een verhuur van de 26-jarige aanvaller echter onbespreekbaar. Alleen een transfer zou enige kans van slagen maken.

Volgens Voetbal International heeft Bergwijn mogelijk nog wel meerdere ijzers in het vuur. De Oranje-international geniet al langer belangstelling uit Saudi-Arabië en van West Ham United. The Hammers lijken door de blessure van Lucas Paquetà en het aanstaande vertrek van Saïd Benrahma en Pablo Fornals op zoek naar aanvallende versterking. Daardoor is het niet uitgesloten dat ze nog voor Bergwijn uitkomen.

Of Ajax de linksbuiten nog zal laten gaan, valt echter te bezien. De transfermarkt sluit donderdag om middernacht. Tijd om een vervanger te halen is er daardoor nauwelijks.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!