'Bayern geeft eerder gekochte Spanjaard prioriteit boven Ajax-captain Bergwijn'

'Bayern geeft eerder gekochte Spanjaard prioriteit boven Ajax-captain Bergwijn'

31 januari - 13:20 Laatste update: 14:04
56

Bayern München is in gesprek met Granada om Bryan Zaragoza eerder naar Duitsland te halen. De Spanjaard werd afgelopen zomer al voor dertien miljoen euro gekocht, maar hij zou pas in de zomer van 2024 aansluiten. Door blessures wil Bayern hem echter nu al strikken. Steven Bergwijn van Ajax wordt als alternatief gezien.

Door de blessures van Kingsley Coman en Serge Gnabry wil Bayern in de laatste dagen van de transferwindow een nieuwe buitenspeler. Zaragoza geldt als de belangrijkste kandidaat, mede omdat de Spanjaard dus al gaat verhuizen naar München. Granada wil echter een aantal miljoenen ter compensatie zien, omdat eerder was afgesproken dat Zaragoza het seizoen in Spanje zou afmaken. Over die som wordt op dit moment gesproken, aldus Fabrizio Romano.

Zaakwaarnemer Nathan van Kooperen kwam woensdag met de uitspraak dat hij 'niet kon ontkennen' dat Bayern heeft geïnformeerd naar Bergwijn. Een akkoord in de gesprekken tussen Granada en de Duitsers is er namelijk nog lang niet, waardoor de clubleiding uit München is gaan kijken naar alternatieven. Bergwijn is er hier één van, maar Bayern zet eerst alles op alles voor de komst van Zaragoza.