PSV-doelwit (16) maakt droomtransfer naar Bayern

PSV-doelwit (16) maakt droomtransfer en krijgt nummer 9 van Bayern München

1 februari om 10:35
Laatste update: 1 februari om 10:47

PSV-doelwit Jonah Kusi-Asare heeft zijn transfer naar Bayern München te pakken. De Duitse grootmacht koopt het Zweedse toptalent voor 6,5 miljoen euro van AIK Solna.

De transfersom bestaat uit twee delen: een basisbedrag van 4,5 miljoen en 2 miljoen aan bonussen. Kusi-Asare krijgt het shirt met rugnummer 9 in de Allianz Arena. Hij gaat meetrainen met de hoofdmacht van Der Rekordmeister, maar zijn wedstrijdminuten zal hij in eerste instantie maken bij de O19.

"Jonah is een jonge spits met een enorm potentieel", reageert sportief directeur Christoph Freund. "Hij had enkele aanbiedingen, maar hij heeft bewust voor Bayern gekozen. Hij voldoet aan alle eisen, is technisch sterk, snel, lang, fysiek al zeer robuust en hij heeft een uitstekend doelpuntenmoyenne."

De pas zestienjarige Kusi-Asare is na Eric Dier (Tottenham Hotspur, huur), Sasha Boey (Galatasaray) en Bryan Zaragoza (Granada) de vierde winterversterking in München.

Kusi-Asare debuteerde in augustus 2023 voor AIK, dat uitkomt in de Allsvenskan, de hoogste competitie in Zweden. Hij heeft Ghanese roots en is 1,96 meter lang. PSV had hem ook op de korrel, maar Bayern gaat met het Zweedse toptalent aan de haal. Dit seizoen speelde hij vier wedstrijden voor AIK.