'Vitesse gaat Amerikaan huren van Eintracht Frankfurt'

'Vitesse gaat Amerikaan van vier miljoen euro huren van Eintracht Frankfurt'

1 februari om 10:50

Vitesse doet zaken op Deadline Day. Paxten Aaronsen, een hoog aangeschreven aanvallende middenvelder uit de Verenigde Staten, komt op huurbasis over van Eintracht Frankfurt, melden diverse media.

Vitesse huurt Aaronson zonder optie tot koop. De twintigjarige Amerikaan verhuisde twee jaar geleden van Philadelphia Union naar Eintracht Frankfurt, dat vier miljoen euro aftikte. Voor de Duitse club kwam hij veertien keer in actie, waarvan zeven wedstrijden dit seizoen in de Bundesliga.

Aaronson is het broertje van Brenden Aaronson, die afgelopen zomer op huurbasis van Leeds United naar Union Berlin ging. Vitesse dankt zijn komst aan de contacten van de Duitse technisch directeur Benjamin Schmedes.

Vitesse versterkte zich eerder deze winter met Adrian Mazilu (gehuurd van Brighton) en Mexx Meerdink (gehuurd van AZ). VoetbalPrimeur weet dat de Arnhemmers ook nog altijd werken aan de komst van Jürgen Locadia, maar rond is dat nog niet. Million Manhoef is voor vier miljoen euro hard op weg naar Stoke City.