'Voormalig Twente-spits Ünal naar PL, Getafe ontvangt komende zomer miljoenen'

'Voormalig Twente-spits Ünal naar PL, Getafe ontvangt komende zomer miljoenen'

1 februari - 11:47 Laatste update: 11:51
3

Enes Ünal staat op het punt om gepresenteerd te worden bij Bournemouth. De Turkse spits gaat het seizoen afmaken bij The Cherries, die hem dan komende zomer definitief over moeten nemen van Getafe.

Het nieuws over de 26-jarige Ünal wordt gemeld door Fabrizio Romano. De aanvaller vertrekt donderdag bij Getafe, en speelt de komende zes maanden op huurbasis voor Bournemouth. Vervolgens treedt een verplichte optie tot koop, van 16,5 miljoen euro, in werking. 

Zodoende neemt de 32-voudig international van Turkije na ruim drie jaar afscheid van Getafe, waarvoor hij in 109 wedstrijden goed was voor 36 doelpunten. In Nederland is hij vooral bekend vanwege zijn periodes bij respectievelijk NAC Breda en FC Twente. In Enschede maakte hij in het seizoen 2016/17 grote indruk met achttien Eredivisie-treffers. 

Bij Bournemouth wordt Ünal een teamgenoot van Justin Kluivert. De club bivakkeert momenteel in de middenmoot van de Premier League. Het gat met plek achttien (en dus degradatie) bedraagt zeven punten. 

#DoneDeal gaat LIVE! Om 10.00 uur en 16.00 uur praten we je op YouTube live bij over het laatste transfernieuws!