Vitesse huurt aanvallende middenvelder Aaronson van Frankfurt

Vitesse presenteert winteraanwinst en haalt concurrent van Van de Beek naar Arnhem

1 februari om 21:23
Laatste update: 1 februari om 21:40

Vitesse heeft zich versterkt met de komst van Paxten Aaronson. De aanvallende middenvelder komt op huurbasis over van Eintracht Frankfurt, de club die hem een jaar geleden ophaalde uit de Verenigde Staten. Eerder versterkte Vitesse zich ook al met Mexx Meerdink.

Aaronson moet bij Vitesse de nodige vertrekken in de aanval gaan opvangen. Zo trok Saïd Hamulic de deur al achter zich dicht en is ook Million Manhoef erg dicht bij een overstap naar het Engelse Stoke City. Meerdink werd dus eerder al gehuurd als aanvallende impuls, maar ook Aaronson moet die rol nu vervullen. Bij de huurdeal is geen optie tot koop in het contract opgenomen.

Voor zijn Duitse club kwam Aaronson tot nu toe veertien keer in actie, waarvan zeven wedstrijden dit seizoen in de Bundesliga. De Amerikaan is het broertje van Brenden Aaronson, die afgelopen zomer op huurbasis van Leeds United naar Union Berlin ging. Vitesse dankt zijn komst aan de contacten van de Duitse technisch directeur Benjamin Schmedes.

Ingewijden wisten eerder aan VoetbalPrimeur te melden dat Vitesse ook nog bezig is met de komst van Jürgen Locadia. Het is afwachten wanneer die transfer precies rond zal komen.