Noa Lang imponeert Ayoub Boukhari met ontwikkeling

Lang imponeert bij PSV: 'Hij is verder dan bij Ajax, bij Club Brugge schrok ik'

2 februari om 12:45

In de nieuwste aflevering van VP's Atlas Leeuwen is Ayoub Boukhari te gast. In gesprek met host Dennie van Laar vertelt de oud-Spartaan over zijn ervaringen met Noa Lang, de voormalig stiefzoon van broer Nourdin Boukhari. Ayoub zag de buitenspeler van PSV in zijn jeugd veel en vertelt over de sterke ontwikkeling die Lang doormaakt, zowel op het veld als daarbuiten.

Boukhari ging in zijn jeugd veelvuldig voetballen met zijn broer Nourdin en diens stiefzoon, Noa Lang. "We hebben vaak gevoetbald, ook op pleintjes. Ik heb hem vaak een sleep gegeven", antwoordt Boukhari lachend op de vraag of Lang zijn techniek aan hem te danken heeft.

"Hoe hij het nu ook doet bij PSV, dat is niet normaal. De ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt is mooi om te zien", aldus de oud-Spartaan. "We hebben vaak gevoetbald vroeger, hij kwam ook weleens naar ons toe. Hij zei wel tegen mij: Jouw techniek is niet normaal, man. Dat was wel grappig, ik gaf hem een keer een sleep, waarna hij vroeg: Waarom moet je dat nou bij mij doen? Dan zei ik: Je moet nog veel leren, jongen, haha. Gelukkig heeft hij dat ook gedaan. Zijn ontwikkeling nu als speler, maar ook als mens is echt heel mooi om te zien. Daarvan ben ik wel onder de indruk, eerlijk gezegd."

De band met Lang is nog altijd goed, zo geeft Boukhari aan. "Af en toe spreken we via Instagram of we appen. Dan hebben we gewoon contact. Ik heb met Noa, zoals ik zei, vroeger veel gespeeld en we hebben altijd goed contact gehad." Ook is Boukhari onder de indruk van de ontwikkeling van de PSV-aanvaller. "Hij kon echt niet tegen zijn verlies. Af en toe als ik van hem won op de PlayStation, dan werd hij gewoon helemaal gek. Dat temperament, dat zag je wel aan hem. Daar had hij soms echt moeite mee."

Van Laar vult Boukhari aan en vraagt of dat de sterspeler van PSV ook niet juist zo goed maakt. "Ja, dat denk ik wel. Het maakt hem wie hij is en hij is zo, door wat hij heeft meegemaakt vroeger. Maar hoe hij zich daarin nu heeft ontwikkeld, dat is heel goed. Toen hij bij Club Brugge zat, schrok ik wel. In de goede zin, hij maakte echt stappen. Ook buiten het veld. Hij is als mens daarin ook wel echt veranderd en volwassener geworden. Maar ook op het veld is hij verder dan toen hij bij Ajax vertrok. Daar geniet ik ook van. Je voeten laten spreken, het maakt niet uit wat iedereen zegt, je moet het ook op het veld laten zien."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering van Atlas Leeuwen met Ayoub Boukhari over Marokko, zijn broer Nourdin Boukhari, Noa Lang, het leven als international en nog veel meer op Youtube!

Beluister hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met Ayoub Boukhari!