Krankzinnig spektakelstuk in Engeland: Botmans Newcastle en Luton delen de punten

3 februari - 18:01
6

Een wedstrijd voor in de geschiedenisboeken, dat werd Newcastle United - Luton Town zaterdag. De promovendus was hard op weg naar een geweldige stunt, maar The Magpies kwamen langszij in een duel met acht goals: 4-4.

Bij Newcastle stond Sven Botman vanzelfsprekend in de basis. Aanvankelijk was er geen vuiltje aan de lucht voor de nummer negen van de Premier League tegen de degradatiekandidaat. Na zeven minuten kwam Newcastle op voorsprong via Sean Longstaff, die op aangeven van Kieran Trippier het net vond. Het eerste antwoord van Luton liet niet lang op zich wachten. Centrumverdediger Gabriel Osho maakte na twintig minuten spelen gelijk.

Daarop reageerde Longstaff dan weer razendsnel en Newcastle pakte voor de tweede keer de leiding. Ross Barkley tekende vlak voor rust voor de tweede keer voor de gelijkmaker en tevens de ruststand. De eerste helft was enerverend, de tweede helft zou spectaculair worden. Het bescheiden Luton kwam via de penaltystip voor het eerst zaterdag aan de leiding. Carlton Morris benutte de strafschop en bracht het uitvak in extase.

Het werd nóg mooier voor Luton, want Elijah Adebayo tekende drie minuten later voor de 2-4. Een geweldige stunt was in de maak, maar Newcastle wist wonderbaarlijk genoeg terug te komen. Trippier bracht de spanning vijf minuten na de goal van Adebayo alweer terug, waarna Harvey Barnes voor ongeloof in Engeland zorgde door zeventien minuten voor tijd de achtste treffer van de middag te maken.

Beide ploegen maakten in de slotfase nog kans op de winst, maar de punten werden gedeeld. Luton schiet weinig op met een punt, maar klimt wel over Nottingham Forest naar de zestiende plek. Newcastle, dat een moeizaam seizoen doormaakt, staat twee punten achter Manchester United op de negende plek.