Boadu imponeert bij Twente-debuut, Vaessen reageert

Boadu imponeert bij Twente-debuut: 'Ik had hem neer moeten trappen'

3 februari om 18:42
Laatste update: 3 februari om 19:03

RKC Waalwijk-doelman Etienne Vaessen heeft spijt dat hij Myron Boadu niet heeft 'neergetrapt', voordat de Deadline Day-aanwinst van FC Twente scoorde bij zijn debuut. Na het laatste fluitsignaal zochten de twee elkaar op.

"Hoezo laat je die tweede bal er niet in gaan, zei Boadu net tegen mij. Wat ik toen zei?", aldus Vaessen bij ESPN, met een uitgestreken gezicht. "Ik had je bij die eerste gewoon neer moeten trappen. Het was hij of ik en hij komt als gelukkigste uit de fifty/fifty-situatie. Hij struikelt nog bijna over de bal heen..."

Boadu kwam tegen RKC (3-0) in de 78ste minuut binnen de lijnen en 68 seconden later was het raak, nadat hij een fractie eerder bij de bal was dan Vaessen. "Hij komt erin en we zijn een beetje van slag, lijkt het wel", aldus Vaessen. "Ik weet het ook niet. Alles kwam ook voor zijn voeten."

Na zijn 2-0 gaf Boadu ook de assist voor de 3-0 van Younes Taha. "We hebben de wedstrijd gewoon weggegeven in vijf minuten, terwijl we een van onze beste wedstrijden van het seizoen speelden. Dat maakt me supertrots. Maar we moeten alleen de kansen afmaken."