Boadu steelt de show bij FC Twente-debuut, punten blijven in Enschede

3 februari - 18:24 Laatste update: 18:29
14

FC Twente heeft zaterdag drie punten overgehouden aan het duel met RKC Waalwijk. Myron Boadu debuteerde een kwartier voor tijd en stal meteen de show in Enschede: 3-0.

Bij Twente stond Ricky van Wolfswinkel zoals verwacht in de basis. De 35-jarige spits was in de eerste seizoenshelft de stand-in van Manfred Ugalde, die voor een recordsom naar Spartak Moskou trok. Boadu en Anass Salah-Eddine, de twee aanwinsten van Twente op Deadline Day, begonnen op de bank. Het duo zag hoe Twente na twee minuten al goed weg kwam, nadat RKC-back Julian Lelieveld de bal vergat binnen te werken.

Na een rommelige openingsfase kwam Twente via Van Wolfswinkel op voorsprong. Een prachtige aanval kwam uit bij Michel Vlap, die de bal panklaar legde voor de spits. De wedstrijd was na de 1-0 helemaal los. Mats Seuntjens was dicht bij de gelijkmaker, waarna Sem Steijn de 2-0 op de schoen had. Michal Sadílek dacht vlak voor rust de marge te verdubbelen, maar daar stak de VAR wegens buitenspel een stokje voor.

Het tweede bedrijf begon weinig enerverend. Pas in de zestigste minuut ging de Grolsch Veste er voor het eerst weer voor staan en dat was vanwege iets dat buiten de lijnen plaatsvond. Boadu begon aan zijn warming-up en zou ruim een kwartier later voor het eerst zijn opwachting maken voor de Tukkers. In het kwartier dat hij kreeg van Oosting werd het de grote Boadu-show.

De spits, gehuurd van AS Monaco, stond net een minuut in het veld toen hij RKC-doelman Etienne Vaessen verschalkte. Alsof dat niet genoeg was, dook hij twee minuten later opnieuw voor Vaessen op. Ditmaal won de sluitpost het onderlinge duel, al kwam de bal wel voor de voeten van Youness Taha. De buitenspeler kon de bal voor een leeg doel intikken.

Boadu was nog niet klaar en had zijn tweede van de avond en de 4-0 voor Twente op zijn schoen, maar die poging ging naast. Twente won uiteindelijk overtuigend en neemt in elk geval voor een paar uur afstand van Ajax en in elk geval tot zondag afstand van AZ.