Tabloids hard voor Van Dijk, ook kritiek op Gravenberch en Gakpo: 'Rampzalig'

Tabloids hard voor Van Dijk, ook kritiek op Gravenberch en Gakpo: 'Rampzalig'

4 februari - 21:25 Laatste update: 21:40
80

De Engelse tabloids kijken met een kritische blik naar Virgil van Dijk, Cody Gakpo en Ryan Gravenberch, na de topper tegen Arsenal. Liverpool verloor met 3-1, mede door een opvallend moment waar Van Dijk bij betrokken was.

Bij een 1-1 stand tastten Van Dijk en doelman Alisson allebei mis, waardoor Gabriel Martinelli tot scoren kon komen. De captain maakte wel de negentig minuten vol, in tegenstelling tot Gakpo en Gravenberch. 90Min is erg streng voor alle drie de Nederlanders: Van Dijk en Gravenberch krijgen een 3 als rapportcijfer, Gakpo een 4. 'Gewoon niet goed genoeg', stelt het medium over eerstgenoemde. Het optreden van Gravenberch wordt omschreven als 'grotendeels anoniem', terwijl over Gakpo gesteld wordt dat hij 'echt moeite' had om in het stuk voor te komen.

The Daily Mail is milder voor de drie Nederlanders: van de tabloid krijgen Van Dijk, Gakpo en Gravenberch een 6. 'Het maken van zo'n rampzalige fout voor het doel is ongewoon voor Van Dijk', schrijft het medium. 'Gravenberch had een gebrek aan visie om het spel te dicteren, bij Gakpo was een gebrek aan pressie en aggressie aan de bal zichtbaar.'

Tekst gaat verder onder de video

Sky Sports is dezelfde mening toegedaan en geeft Van Dijk, Gakpo en Gravenberch ook een minimale voldoende. 'Arsenal wist zich te herstellen in de wedstrijd en profiteerde van een rampzalige verwarring in de defensie van Liverpool, toen Van Dijk aarzelde en Alisson de boel verprutste.' Sky schrijft verder niets over Gakpo en Gravenberch.

Het opvallende moment van Van Dijk en Alisson heeft ook de aandacht van The Guardian getrokken. 'Halverwege de tweede helft botste Van Dijk met zijn doelman: hij wilde dat Alisson zou dealen met een hoge bal, onder druk van Martinelli. Van Dijk zou de doelman echter volledig mis zien peren. Martinelli liet de bal daarna in het lege doel rollen.'