Cocu had het gevoel dat het sentiment bij Vitesse niet doorbroken kon worden

Cocu vreest voor Vitesse: 'Alsof het sentiment niet doorbroken kan worden'

5 februari om 22:46

Philip Cocu maakt zich zorgen om Vitesse. In november diende de oefenmeester zijn ontslag in bij de club, toen de Arnhemmers op de laatste plaats stonden. Cocu had al langer het gevoel dat het negatieve sentiment rond de club niet gekeerd kon worden, zo geeft hij aan bij Rondo.

"Toen ik benaderd werd en binnenkwam, trof ik een selectie aan die een van de beste seizoenen had gehad, Europees gezien", vangt Cocu aan. "Er waren heel veel spelers verkocht en er waren spelers die eigenlijk ook een stap hadden willen zetten, maar die moesten blijven. Toen kwam de club in een impasse met de Russische eigenaar, wat veel onzekerheid bracht. Er was een heel negatieve tendens rond de club."

"Daar hebben we heel veel energie in gestopt, om dat te draaien", vervolgt de oefenmeester. "Heel fris kom je binnen met je assistenten, we hebben goed kunnen werken. Uiteindelijk zijn we erin gebleven, zijn we tiende geworden. Ik had wel gehoopt dat aan het begin van dit seizoen er een wat positiever sentiment zou zijn, en wat meer mogelijkheden en meer duidelijkheid over de eigenaar."

"De onzekerheid over de nieuwe eigenaar duurde maar voort. Eerst zou hij in de winter komen, toen in de zomer. Dat zorgde voor heel veel onrust binnen de club. Niet alleen bij de spelers en de staf, maar ook bij de organisatie. Daar komen op een gegeven moment de fans nog bij, want die zijn ook bezorgd."

"De begroting liep ook terug. Het was een enorme puzzel om de selectie samen te stellen. Je moet spelers overtuigen om te komen, we hebben een aantal spelers gehaald die enorm veel hebben gedaan om bij Vitesse te kunnen komen spelen. Op de een of andere manier blijft het heel moeizaam, alsof het negatieve sentiment niet echt doorbroken kan worden", aldus Cocu.