Sturing over vrije val Vitesse: 'Als dat gebeurt, ben je gedegradeerd'

Sturing over vrije val Vitesse: 'Als dat gebeurt, ben je gedegradeerd'

5 februari - 17:19
84

Vitesse verkeert in enorm zwaar weer na opnieuw een nederlaag. De hekkensluiter wist voor de vijfde keer op een rij niet te winnen in de Eredivisie. Interim-trainer en clubman Edward Sturing blijft vechten voor zijn club.

Vitesse verloor in eigen huis met 0-2 van Go Ahead Eagles. Dat betekende alweer het veertiende verlies in twintig wedstrijden voor de 'Trots van Arnhem'. Bovendien wist Vitesse wéér niet te scoren. Er werd pas dertien keer gescoord in de competitie dit seizoen. Sturing wil blijven vechten voor 'zijn' Vitesse, maar ziet ook in dat het erg moeilijk gaat worden. "Aan de inzet ligt het niet. De energie. Maar de finesse ontbreekt wel. De kwaliteit. We krijgen wekelijks wel ergens een knullige goal tegen. En dan is het vaak al meteen een lastige klus voor ons. We creëren heel moeilijk kansen. We scoren nauwelijks. Dan sta je vanzelf onderaan", zegt hij tegenover de Gelderlander.

Wedden

Meer odds

Vitesse droop zondagmiddag weer eens af in het eigen GelreDome en het publiek ziet wekelijks een ploeg die dichter en dichter bij degradatie komt. "Ik begrijp de sentimenten, hoor", zegt Sturing. "Maar ik mag daar niet in meegaan. En dat idee mag de groep ook niet krijgen. Wij moeten tot de laatste dag door. Vechten." Dat de spelersgroep er zelf ook nog in blijft geloven, durft Sturing niet te zeggen. "Natuurlijk vrees ik dat het geloof weg zal vloeien in de groep. Dat zou desastreus zijn. Mentaliteit gaat in veel opzichten voor op technische kwaliteit. Als het geloof wegvalt, kun je stoppen. Dan is de competitie klaar. Dan ben je gedegradeerd."

Sturing wil er alles aan doen om dat horrorscenario te voorkomen. "We kijken bij Vitesse voortdurend naar de ranglijst. RKC en Heracles verliezen deze speelronde ook. Volendam uiteindelijk ook. Zo ga je dan toch rekenen. Maar ja, we kunnen hier nu gaan rekenen tot we een ons wegen, als we zelf niet winnen, schiet het allemaal niet op."