Eden Hazard ziet alleen Messi als groter talent

Hazard ziet één speler met meer talent dan hijzelf: 'Hij was onbespeelbaar'

5 februari om 23:55
Laatste update: 5 februari om 23:59

In zijn beste jaren werd Eden Hazard gezien als een van de betere spelers ter wereld. Zelf denkt de Belg, die in 2023 de kicksen aan de wilgen hing, dat er maar één speler was die over meer talent beschikte: Lionel Messi. 

In een gesprek met L'Equipe geeft de voormalige Rode Duivel aan dat enkel Lionel Messi een groter talent was dan hij. "Messi is misschien wel de enige", klinkt het. "Ik vond het leuk om hem in Barcelona te zien, minder tegen het einde, maar hij is de grootste in de geschiedenis. Hij was onspeelbaar, onmogelijk om de bal van hem af te pakken", aldus Hazard.

Die andere legende, Cristiano Ronaldo, vindt hij echter ook een betere speler dan hem. Niet door zijn talent, wel zijn enorme werklust. "Maar in termen van puur voetbaltalent denk ik eerlijk gezegd van niet. Wie wel nog naast Messi? Neymar misschien", geeft Hazard nog aan.

Ronaldo slaagde wel bij Real Madrid. Iets wat Hazard niet lukte. "Real is speciaal. Daarom denk ik niet dat de club iets voor mij was", zegt hij. "Zelfs de speelwijze paste niet bij me, als je het vergelijkt met andere clubs. Maar het was mijn droom. Ik kon mijn carrière niet beëindigen zonder er gespeeld te hebben", besluit Hazard.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!