Mogelijk defensieve versterking voor Heracles: 'Zal komende weken meetrainen'

Mogelijk defensieve versterking voor Heracles: 'Zal komende weken meetrainen'

6 februari - 11:20 Laatste update: 11:30
23

Joost van Aken gaat de komende twee weken op proef bij Heracles Almelo. Dat maakt de club dinsdag bekend via de eigen club kanalen.

De linksbenige centrale verdediger traint vanaf (dinsdag) mee op Erve Asito."Joost zal de komende weken bij ons meetrainen om te bekijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen", aldus technisch directeur Nico-Jan Hoogma. Van Aken zit sinds juli 2023 zonder club, nadat hij een zware knieblessure opliep. De pijn hield hem tot het einde van het seizoen aan de zijlijn en zo diende de verdediger zijn aflopende contract bij sc Heerenveen op vervelende wijze uit.

De 29-jarige verdediger voorheen ook voor VfL Osnabrück en Sheffield Wednesday. Bij Heerenveen groeide Van Aken uit tot een vaste kracht en hij speelde uiteindelijk 107 officiële wedstrijden voor de Friese club, waarin hij vier keer het nest wist te vinden.

Heracles staat momenteel vijftiende in de Eredivisie met negentien punten. Ze kregen in de Eredivisie tot nu toe maar liefst 48 doelpunten om de oren, de meeste van alle teams. Defensieve versterking lijkt daarom geen overbodige luxe te zijn voor de ploeg van Erwin van de Looi.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!