Transfervrije Van Aken hoopt op avontuur in het buitenland: 'Dat is het doel'

Transfervrije Van Aken hoopt op avontuur in het buitenland: 'Dat is het doel'

24-08-2023 13:02
15

Joost van Aken hoopt na zijn revalidatie op een mooi avontuur in het buitenland. Dat vertelt de transfervrije verdediger bij #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur. Van Aken liep vorig seizoen een zware knieblessure op in een oefenduel met Vitesse en kwam daardoor niet meer in actie voor sc Heerenveen.

Momenteel is Van Aken vier maanden aan het herstellen en heeft hij nog twee maanden te gaan. "Het is echt gek", zegt de verdediger. "Ik heb meerdere revalidaties gehad, maar toen stond ik altijd onder contract. Nu is het echt voor jezelf. Het geeft ook wel een fijn gevoel, aangezien er geen druk achter zit. Of ik nu fit word, een maand later of nóg een maand later maakt nu niet uit."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast met Joost van Aken

Van Aken hoopt later dit jaar in het buitenland te spelen. "Vorig jaar heb ik uitgesproken bij sc Heerenveen dat ik graag naar het buitenland wilde. Dat was het doel en dat is nog steeds de wens. Ik kan wel heel veel willen, maar het moet natuurlijk ook iets zijn wat bij me past. "

"Een mooi avontuur hoop ik op", vervolgt Van Aken. "Vooral als mens. Als het financieel ook aantrekkelijk is, zou het helemaal perfect zijn. In eerste instantie wil ik als voetballer gewoon een avontuur beleven. Nu kan het nog. Ik heb geen kinderen om rekening mee te houden. Dit is wel het moment. Er moet wel iets tegenover staan natuurlijk. Ik zou liegen als ik zeg dat het niet belangrijk is."