'Nachtmerrie' voor Van Aken: verdediger neemt afscheid van sc Heerenveen

'Nachtmerrie' voor Van Aken: verdediger neemt afscheid van sc Heerenveen

31-03-2023 15:42
11

Joost van Aken neemt noodgedwongen afscheid van sc Heerenveen, nadat hij een zware knieblessure heeft opgelopen. De pijn houdt hem tot het einde van het seizoen aan de zijlijn en zo dient de verdediger zijn aflopende contract op vervelende wijze uit.

Van Aken raakte woensdag geblesseerd tijdens het oefenduel met Vitesse en deelt het slechte nieuws op social media. 'Mijn nachtmerrie is werkelijkheid geworden. Door een zware knieblessure zal ik de komende maanden moeten herstellen en is mijn fantastische tijd bij sc Heerenveen op het veld tot een pijnlijk einde gekomen. Ik ben de club enorm dankbaar en zal ze voor altijd blijven volgen. Vanaf nu focus ik mij op de revalidatie en een sportieve toekomst.'

De terugkeer naar Heerenveen leek goed uit te pakken voor Van Aken, die in totaal tot twintig wedstrijden kwam in zijn tweede periode bij de Friezen. De nummer negen van de Eredivisie ving Van Aken op, die zijn grote doorbraak in 2015 maakte bij Heerenveen. De verdediger vertrok in 2017 naar Sheffield Wednesday voordat VfL Osnabrück hem oppikte. Hier liet hij ook geen onuitwisbare indruk achter. Na een Belgisch avontuur bij SV Zulte Waregem, keerde Van Aken in februari 2022 terug bij zijn oude liefde.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Joost van Aken (@joostvanaken)