Twaalf spelers missen op training Bayern in aanloop naar cruciaal duel

Twaalf spelers missen op training Bayern in aanloop naar cruciaal duel

6 februari - 15:25 Laatste update: 15:29
8

Bayern München miste maar liefst twaalf spelers op de training van dinsdag. En dat terwijl het cruciale duel met koploper Bayer Leverkussen zaterdag op het programma staat.

Bayern kan bij winst de koppositie van de Bundesliga van Leverkussen overnemen. Bij een ander resultaat zal de ploeg van Xabi Alonso bovenaan de ranglijst blijven staan. Voor Bayern loopt de aanloop naar de wedstrijd niet soepel, meldt Bild. Zowel Manuel Neuer als Bryan Zaragoza waren afwezig bij de training van dinsdag. Neuer moest vanwege lichte knieproblemen rust nemen, terwijl Zaragoza last had van griepachtige verschijnselen. Volgens het Duitse dagblad is het nog onduidelijk of de doelman op tijd is hersteld voor de wedstrijd tegen Leverkusen.

Dayot Upamecano en Joshua Kimmich trainden nog individueel, maar het is mogelijk dat ze zaterdag weer beschikbaar zijn. Daarnaast ontbraken ook Serge Gnabry, Kingsley Coman, Daniel Peretz, Konrad Laimer, Alphonso Davies, Bouna Sarr en Tarek Buchmann wegens blessures. Min-Jae Kim is afwezig vanwege deelname aan de Azië Cup.

De kraker tussen Bayern München en Bayer Leverkussen begint zaterdagavond om 18:30 uur in de BayArena. Der Rekordmeister staat slechts twee punten achter op Die Schwarzroten. Afgelopen speelronde won Bayern nog met 3-1 van Borussia Mönchengladbach, mede dankzij een knappe kopgoal van Matthijs de Ligt