Dromen van bekersucces: 'Stel je loot thuis, bij voorkeur niet AZ of Feyenoord...'

Dromen van bekersucces: 'Stel je loot thuis, bij voorkeur niet AZ of Feyenoord...'

7 februari - 06:50 Laatste update: 08:28
70

Michael Breij van Cambuur kijkt uit naar de kwartfinale van de KNVB Beker. Daarin nemen de Friezen het woensdagavond op tegen Vitesse. Dat hij stiekem droomt van de finale, kan de 27-jarige aanvaller niet ontkennen. 

Breij leeft met vertrouwen toe naar het bekerduel met Vitesse, maar wil niks weten van 'even de finale halen' nu PSV en Ajax al uit de beker liggen en Feyenoord en AZ elkaar onderling treffen. "Hoho, zo makkelijk gaat dat niet, hè", laat hij optekenen door het Algemeen Dagblad. De aanvaller wijst op het bekertreffen met de amateurs van Hercules, dat pas laat in de verlenging werd beslist (3-4). 

"Het bewijst dat het bekertoernooi een onvoorspelbare competitie is. Winnen van Vitesse zal voor ons lastig genoeg zijn", analyseert Breij, die respectvol over 'de club met een grote staat van dienst' spreekt. "Maar oké, ik geef toe dat het bekertoernooi een mooi verhaal voor ons kan worden wanneer we de halve finale bereiken."

"Stel: je loot dan thuis en bij voorkeur niet Feyenoord of AZ als tegenstander... Dan weet je het maar nooit, hè." Toch wil Breij niet te snel 'een grote mond' hebben. "En vervolgens op je bek gaan zeker?" Dromen van de finale doet hij wel. "Het zou wat zijn, duizenden Cambuur-supporters die ons aanmoedigen in Rotterdam. Ja, zo'n volksfeest wens ik ze - en onszelf - van harte toe."

Cambuur - Vitesse begint woensdag om 18.45 uur.