'Vragen in Liverpool over prestaties van dure aankoop Gravenberch'

'Vragen in Liverpool over prestaties van dure aankoop Gravenberch'

8 februari - 14:22
78

De situatie van Ryan Gravenberch bij Liverpool houdt de gemoederen bezig. De ex-Ajacied laat soms een glimp van zijn potentieel zien, maar vervult voorlopig toch vooral een bijrol bij de Engelse topclub. The Athletic besteedt uitgebreid aandacht aan hem.

'Waarom heeft Ryan Gravenberch het moeilijk bij Liverpool?', vraagt The Athletic zich af in een analyse. De 21-jarige middenvelder hield het al na één seizoen voor gezien bij Bayern München, dat desondanks forse winst op hem maakte. The Reds betaalden liefst veertig miljoen euro. Dat prijskaartje kan Gravenberch nog niet waarmaken op Anfield. Volgens het toonaangevende medium worden er 'vragen gesteld over zijn prestaties'.

The Athletic haalt een moment in de wedstrijd tegen Manchester City aan op 25 november. Gravenberch draaide soepeltjes weg bij Rodri en stond aan de basis van de gelijkmaker van Trent Alexander-Arnold. 'Het was één van de duidelijkste glimpen van de kwaliteit die de Nederlands international bezit en het liet zien waarom Jürgen Klopp hem zo graag naar Anfield wilde halen.' Het was echter een spaarzaam hoogtepunt tot dusver. Afgelopen weekend mocht de ex-Ajacied in de basis beginnen tegen Arsenal, maar had hij moeite met de intensiteit en kon hij geen potten breken. 

Gravenberch houdt de gemoederen in Liverpool bezig, klinkt het. 'Voor sommigen ligt het potentieel voor de hand, waarbij kleine tekenen van kwaliteit de reden zijn waarom er veel geld aan hem werd uitgegeven. Voor anderen is dat niet genoeg; er wordt meer consistentie geëist; misschien is het nu begrijpelijk waarom Bayern bereid was een jongeling met zoveel potentieel te laten vertrekken.'

The Athletic duikt dieper in op de statistieken van Gravenberch en constateert dat er wel bemoedigende signalen zijn. Het valt evenwel op dat de Nederlander beduidend minder druk weet uit te oefenen op de tegenstander dan teamgenoten en concurrenten als Harvey Elliott, Dominik Szoboszlai en Curtis Jones. Dat is juist een belangrijke voorwaarde in het Liverpool van Klopp. Tegelijkertijd wordt erop gewezen dat Gravenberch nog lang niet is uitgeleerd en niet al te veel ritme heeft. Aan de bal zorgt hij juist wel voor creativiteit en dreiging, al betaalt zich dat nog niet uit in doelpunten.

'Het belangrijkste is dat Klopp vertrouwen in hem houdt. Idealiter zal de jongeling aan het einde van dit seizoen noodzakelijke stappen hebben gezet die hem dichter bij een eindproduct brengen. Daarmee wordt hij een betere optie voor de volgende Liverpool-manager', besluit The Athletic.