Ajax volgt Portugese sensatie (17) door buitengewone scoringsdrift

Ajax volgt Portugese sensatie (17) door buitengewone scoringsdrift

8 februari - 19:12
99

Ajax strijdt met meerdere Europese topclubs om de handtekening van Léo Fajardo, een zeventienjarige spits uit Portugal. Het talent is namens Casa Pia een sensatie in de O17-competitie, weet A Bola.

De jeugdploeg van Casa Pia eindigde in de eerste fase van de competitie verrassend als derde, achter Sporting Portugal en Benfica. Fajardo was de grote ster van het team met twintig doelpunten in zeventien wedstrijden. 

De scoringsdrift van Fajardo is niet nieuw. Hij speelde eerder in de jeugd van Sporting Portugal en FC Porto. Voor de O15 van Os Dragões scoorde hij al eens 36 doelpunten in 35 optredens. De spits schoof door naar de O16 en O17, maar besloot te vertrekken. Fajardo wilde terug naar zijn familie in Lissabon en sloot aan in de jeugdopleiding van Casa Pia, waarvan het eerste elftal een laagvlieger is in de Liga Portugal.

Daar gaat Fajardo vrolijk verder met scoren en inmiddels staat hij op de radar van meerdere topclubs, meldt de Portugese sportkrant A Bola. Sporting en Benfica hopen hem in eigen land te houden, maar ook andere Europese topclubs liggen op de loer. Scouts van Paris Saint-Germain, Manchester United, AC Milan én Ajax zagen hem al aan het werk. 

Fajardo heeft nog geen profcontract en kan daarom voor een opleidingsvergoeding worden overgenomen.