Sinisterra blij met permanente overgang: 'Kijk ernaar uit hier lang te spelen'

Sinisterra blij met permanente overgang: 'Kijk ernaar uit hier lang te spelen'

9 februari - 14:35 Laatste update: 14:46
5

Luis Sinisterra heeft zijn handtekening gezet onder een langdurige verbintenis bij AFC Bournemouth. De oud-buitenspeler van Feyenoord werd al gehuurd door The Cherries en wordt definitief overgenomen van Leeds. 

"Ik ben erg blij met deze stap. Ik kijk ernaar uit om voor de lange termijn voor Bournemouth te spelen. Ik voel me hier echt op mijn gemak en de fans zijn erg aardig. Als ik ze op straat tegenkom, tonen ze de liefde", reageert de oud-Feyenoorder op de website van Bournemouth. "Ik ben hier heel gelukkig en ik heb me goed op mijn plek gevoeld. Ik kijk uit naar de rest van het seizoen."

Neill Blake, de voorzitter van AFC Bournemouth is in zijn nopjes met het vastleggen van Sinisterra. "Wij geloven dat hij alleen maar beter zal worden en we zijn verheugd om op lange termijn met hem te blijven samenwerken."

Feyenoord loopt een doorverkooppercentage mis voor Sinisterra, omdat Leeds geen winst maakt op de aanvaller. Leeds kocht de Colombiaan in 2022 voor 25 miljoen van Feyenoord en vangt aan het einde van het seizoen omgerekend zo'n 23 miljoen euro van Bournemouth. Wel mogen de Rotterdammers een solidariteitsbijdrage van ongeveer 470.000 euro. Eerder voltooide Bournemouth ook al de transfer van een andere bekende uit de Eredivisie: voormalig FC Twente-spits Enes Ünal.