Henderson teleurgesteld: 'Dit is toch een doelpunt?'

Henderson teleurgesteld: 'Dit is toch een doelpunt?'

11 februari - 17:50 Laatste update: 19:03
207

Jordan Henderson weet zeker dat Ajax een doelpunt is ontnomen op bezoek bij sc Heerenveen. Volgens de 33-jarige Engelsman passeerde de bal duidelijk de doellijn in de veelbesproken slotfase in het Abe Lenstra Stadion.

"Ik wist tot vandaag niet dat er geen doellijntechnologie was in Nederland. Maar dat heb je ook niet nodig hier, je hebt alleen de VAR nodig. Het is gewoon een doelpunt. Ik snap niet dat ze de treffer niet toekennen", zegt Henderson voor de camera van ESPN, terwijl hij de beelden ziet van het moment. "Dit is toch een doelpunt? Het is heel raar. Voor mij is het een honderd procent doelpunt, ik heb geen enkele twijfel. Het is heel teleurstellend dat hij niet wordt gegeven."

Henderson wil niet alleen naar de arbitrage wijzen. "Dat gezegd hebbende, in de eerste helft presteerden we niet goed en we begonnen slap aan de tweede helft. Daarna knokten we ons terug en toonden we karakter. Als uiteindelijk de goede beslissing was genomen, hadden we tenminste een punt gepakt. Al was dat het maximale wat wij verdienden vandaag. We lieten niet datgene zien waartoe we in staat zijn.