Studio Voetbal maakt tekening en trekt conclusie over veelbesproken Ajax-'goal'

Studio Voetbal maakt tekening en trekt conclusie over veelbesproken Ajax-'goal'

12 februari - 06:45 Laatste update: 15:59
262

Bij NOS Studio Voetbal is zondagavond een uitgebreide analyse uitgevoerd naar aanleiding van het veelbesproken moment in de slotfase van het duel tussen sc Heerenveen en Ajax. Presentator Sjoerd van Ramshorst trekt de conclusie dat het er alle schijn van heeft dat de bal niet volledig de doellijn passeerde.

Heerenveen-verdediger Syb van Ottele leek even een eigen doelpunt te maken, maar het bleef ook na de VAR-ingreep 3-2 voor de Friezen. Uit de beelden kon geen waterdichte conclusie worden getrokken. "Je kan het niet met honderd procent zekerheid zeggen, maar wij zijn uiteindelijk ook zelf gaan tekenen", zegt Van Ramshorst.

"Er staat een camera achter de doellijn, maar die staat er ook net niet loodrecht op. De achterlijn loopt niet gelijk aan de paal. Als je dan toch die lijnen doortrekt, dan lijkt de bal waarschijnlijk niet over de lijn. Denken wij. Maar honderd procent waterdicht is het niet", aldus de presentator. 

Tafelgenoot en analist Ibrahim Afellay kan het begrijpen dat de arbitrage in het Abe Lenstra Stadion, onder leiding van Danny Makkelie, het doelpunt niet toekende aan Ajax. "Ik ben, op basis van de beelden die ik heb gezien, niet overtuigd geraakt dat de bal geheel over de lijn was."

Ajax zaaide kort na de nederlaag nog wat meer twijfel, door een ander perspectief van het moment te delen. Op een foto die de Amsterdammers plaatsten op Instagram, leek de bal wél in zijn geheel over de doellijn. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AFC Ajax (@afcajax)