Harde woorden van Janssen over Feyenoord-optreden Ueda

Harde woorden van Janssen over Feyenoord-optreden Ueda

12 februari - 07:55
57

Santiago Gimenez moest het duel met Sparta aan zich voorbij laten gaan, maar het is voor Feyenoord te hopen dat hij donderdag tegen AS Roma weer inzetbaar is. Dat stelt Theo Janssen, die schrok van het optreden van vervanger Ayase Ueda.

Volgens Janssen scheelt het voor Feyenoord een flinke slok op de borrel of Gimenez donderdag van de partij is in de Europa League-wedstrijd tegen AS Roma. "Zeker als je ziet hoe het ging met Ueda in de spits." De Japanse spits deed negentig minuten mee, maar was ongelukkig in de stadsderby. "Hij was heel matig", oordeelt de voormalig middenvelder bij Studio Voetbal.

"In de combinatie was hij eigenlijk niet betrokken. Als hij wel een bal kreeg, verspeelde hij die telkens. Voor het doel hebben we hem niet gezien. Hij was vandaag onzichtbaar, dus dat gaat een groot verschil maken", vervolgt Janssen. "Gimenez speelt de laatste weken ook niet geweldig, maar is wel een jongen die goals kan maken. Feyenoord heeft hem zeker nodig."

Ueda, die onlangs terugkeerde van de Azië Cup, stond zondag voor het eerst in de basis in de Eredivisie. De 25-jarige afmaker viel al wel dertien keer in. Tegen AS Roma is de kans groot dat hij weer op de bank plaatsneemt. Feyenoord-coach Arne Slot was hoopvol over de kwetsuur van Gimenez.