Luxeproblemen in Enschede: 'Wat gaat Twente nu doen met Boadu?'

Luxeproblemen in Enschede: 'Wat gaat Twente nu doen met Boadu?'

12 februari - 08:43 Laatste update: 08:47
76

Ricky van Wolfswinkel was als basisspeler van FC Twente wéér trefzeker, ditmaal tegen Excelsior (0-3). Bij Kenneth Perez en Karim El Ahmadi roept het vragen op over het perspectief van Myron Boadu.

"Wat gaat Twente met Myron Boadu doen, nu Ricky van Wolfswinkel weer begint te scoren?", vraagt Perez zich af bij ESPN. "Ik weet ook wel dat het even duurt om hem op te trainen zodat hij als basisspeler kan starten. Maar Van Wolfswinkel, dat is een prima spits. Wanneer breng je Boadu? Hij komt natuurlijk naar Twente om basisspeler te worden. Maar hij kan pech hebben en in een fase terecht komen waarin Van Wolfswinkel blijft scoren."

El Ahmadi haakt in. "Als je tegen een sterke ploeg speelt en je speelt wat lager op het veld, dan is het handiger om met Boadu te spelen. Maar Van Wolfswinkel laat het in alles zien: het drukzetten, het scoren. Dat deed hij ook al toen Manfred Ugalde speelde, toen viel hij ook elke keer met een doelpunt in. Hij laat het telkens zien. Tegen Excelsior was Twente ook heel goed in het drukzetten met Van Wolfswinkel voorop. Dat kan hij als de beste."

No Poll