VP's Elftal van de Week: sc Heerenveen en PSV hofleverancier, spitsen blinken uit

VP's Elftal van de Week: sc Heerenveen en PSV hofleverancier, spitsen blinken uit

12 februari - 10:00
72

De 21ste speelronde van de Eredivisie zit erop en dus is het tijd voor VP's Elftal van de Week. sc Heerenveen en PSV zijn beide met drie spelers vertegenwoordigd en het was het weekend van de spitsen.

Mickey van der Hart (sc Heerenveen)

Vorige week stond de doelman van sc Heerenveen nog tussen de Eredivisie-flops. Maar Van der Hart redde onder andere knap bij vrije trappen van Sosa en Hlynsson. Mede dankzij de goalie pakten de Friezen uiteindelijk de drie punten tegen Ajax, waar Van der Hart de jeugdopleiding doorliep.

Jordan Teze (PSV)

De PSV-verdediger kreeg in de eerste minuut van de wedstrijd tegen FC Volendam nog een eigen goal op zijn naam. Gelukkig voor hem en de Eindhovenaren scoorde Teze in de tweede helft de 1-3 en tekende hij voor zijn eerste goal van het seizoen.

Dávid Hancko (Feyenoord)

Het waren de verdedigers die het deden voor Feyenoord in de Rotterdamse derby tegen Sparta. Bij het missen van topschutter Santiago Gimenez, stond Hancko op om via een benutte strafschop te tekenen voor de openingstreffer. En hij wist ook de nul te houden met zijn ploeg.

Lutsharel Geertruida (Feyenoord)

Bij afwezigheid van Gernot Trauner, droeg de geboren Rotterdammer de aanvoerdersband. Hij mocht, net als Hancko, een goede wedstrijd bekronen met een belangrijke goal.

Ismael Saibari (PSV)

Nadat de koploper van de Eredivisie enkele kansen wist te missen, was het Saibari die zijn ploeg op fraaie wijze langszij schoot. PSV zal erg blij zijn dat de Marokkaans international weer terug is.

Thom Haye (sc Heerenveen)

De geboren Amsterdammer begon de afgelopen weken op de bank, omdat hij volgens trainer Kees van Wonderen te veel met zijn hoofd bij de afgeketste transfer naar Como zat. Maar tegen Ajax stond Haye weer in de basis en liet hij meteen zien dat hij hier hoort.

Jerdy Schouten (PSV)

Schouten bleef rustig en kalm in kritieke situaties en hield het ook het hoofd koel toen hij de 1-2 scoorde. Hiermee maakte hij de weg vrij voor een ruime overwinning van PSV.

Taylor Booth (FC Utrecht)

Hij had dit seizoen misschien wat opstart problemen, maar tegen Fortuna Sittard was de Amerikaan wéér erg belangrijk. Booth wist twee keer het net te vinden en FC Utrecht mag weer dromen van play-offs om Europees voetbal.

Jizz Hornkamp (Heracles Almelo)

De spits wist twee keer het net te vinden in het duel met Vitesse en zorgde ervoor dat Heracles een heuse comeback maakte tegen de Arnhemmers. Hiermee scoorde Hornkamp voor de vierde wedstrijd op rij.

Pelle van Amersfoort (sc Heerenveen)

De man van de eerste en derde goal namens sc Heerenveen tegen Ajax. Twee zeer belangrijke doelpunten waarmee de spits medeverantwoordelijk is voor de eerste competitienederlaag van de Amsterdammers onder Van ’t Schip.

Ricky van Wolfswinkel (FC Twente)

Na een vroege voorsprong tegen Excelsior rook Van Wolfswinkel bloed. De ervaren spits kreeg de voorkeur boven Myron Boadu, scoorde twee maal en bracht zijn seizoenstotaal naar tien doelpunten.