'AZ is een dood vogeltje op dit moment, Ajax heeft meer kwaliteit en wordt vierde'

'AZ is een dood vogeltje op dit moment, Ajax heeft meer kwaliteit en wordt vierde'

12 februari - 09:20 Laatste update: 09:24
138

Volgens Kenneth Perez is AZ een 'dood vogeltje', ook onder nieuwe trainer Maarten Martens. Het vasthouden van plek vier lijkt met de huidige vorm van de Alkmaarders een lastig verhaal te worden. 

"Eigenlijk hebben AZ en Ajax geluk dat de ploegen onder hun er niet veel van bakken", opent Karim El Ahmadi de discussie bij ESPN. Presentator Jan-Joost van Gangelen vraagt beide heren op wie ze hun geld zouden zetten als het aankomt op het behalen van plek vier. "Ajax", antwoordt Perez stellig. "Ajax heeft veel meer kwaliteit, alsnog, dan AZ", redeneert hij. "AZ is een dood vogeltje op dit moment!"

Onder nieuwe trainer Maarten Martens, die de ontslagen Pascal Jansen opvolgde, werd in vijf wedstrijden nog niet gewonnen. Ook zaterdag won AZ niet op bezoek bij Almere City (0-0). Toch voelt Perez 'sympathie' voor de 39-jarige oefenmeester. "Je gunt hem niet zo'n scenario als Dennis van de Ree bij FC Groningen bijvoorbeeld. Dat wil je niet hebben. Je gunt zo'n trainer een goede start van zijn trainerscarrière, maar dit is natuurlijk een valse start voor Martens."

AZ bezet na 21 speelronden met 36 punten de vierde plek. Nummer drie FC Twente heeft er 44, nummer vijf Ajax 35.