'Babadi heeft clubs voor het uitkiezen, 23 ploegen melden zich bij PSV'er'

'Babadi heeft clubs voor het uitkiezen, 23 ploegen melden zich bij PSV'er'

12 februari - 09:15 Laatste update: 11:16
139

Isaac Babadi toonde zondag zijn klasse met zijn eerste Eredivisie-doelpunt, maar PSV verkeert nog altijd in het ongewisse over de toekomst van het achttienjarige talent. De Telegraaf bespreekt na de zege op FC Volendam (1-5) de stand van zaken.

Peter Bosz liet na afloop weten zich niet al te druk te maken over het aflopende contract van Babadi en was blij met zijn invalbeurt. In Eindhoven zijn ze echter minder blij met de tijd die de gesprekken met het kamp van Babadi in beslag nemen. Het pareltje van de opleiding dreigt nog steeds transfervrij de deur uit te lopen, hoewel technisch directeur Earnest Stewart al sinds de zomer verwoede pogingen doet om met hem te verlengen.

'De laatste stand van zaken is dat het kamp-Babadi na een als positief omschreven gesprek van twee weken geleden een naar verluidt meer perspectiefrijke aanbieding van PSV in beraad heeft', schrijft De Telegraaf in een update van de situatie. 'Het lastige is dat de talentvolle aanvallende middenvelder de clubs voor het uitkiezen heeft. Het duizelingwekkende aantal van 23 clubs uit alle Europese topcompetities is op de lijn gekomen voor het binnenkort transfervrije toptalent. En net zoals een vuistdikke menukaart in een restaurant het kiezen van een gerecht niet eenvoudiger maakt, zo geldt dat ook voor de hoeveelheid keuzes die Babadi voorgeschoteld heeft gekregen.'

De belangenbehartigers van Babadi mogen sinds januari met andere clubs praten. 'Er is met onder andere Feyenoord en Ajax gesproken over de mogelijkheden, waarbij naast de financiën ook het perspectief op speeltijd een belangrijk thema is.' De jonge spelmaker raakte bij PSV wat uit beeld na een sterke seizoenstart. Tegen Volendam liet hij zich echter zien. Mogelijk lonken de komende periode daardoor meer kansen.

No Poll