Scorende Frimpong blijft alert: 'Dat kunnen we ons niet veroorloven'

Scorende Frimpong blijft alert: 'Dat kunnen we ons niet veroorloven'

12 februari - 11:02 Laatste update: 22:27
19

Jeremie Frimpong wil nog niet te hard van stapel lopen na de 3-0 overwinning van Bayer Leverkusen op Bayern München. De Nederlander is met zijn ploeg hard op weg naar de landstitel, maar wil niet op de zaken vooruit lopen. 

Bayern München ging de laatste elf seizoenen met de landstitel aan de haal, maar Bayer Leverkusen is hard op weg om deze reeks te doorbreken. Frimpong wil hier echter nog niet te veel mee bezig zijn. "Dan draven we door en dat kunnen we ons niet veroorloven", aldus de vleugelverdediger, die vervolgens vertelt dat een voorsprong van vijf punten niet genoeg is. "We hebben nog een lange weg te gaan. We moeten niet opgewonden raken en ons laten afleiden. Er zijn nog zoveel wedstrijden te spelen. Bayern heeft eerder bewezen sterk terug te kunnen komen, dus we moeten alert blijven."

In drie van de afgelopen vier Bundesliga-duels moest Frimpong het doen met een plek op de reservebank, maar hij maakt een goede kans op geselecteerd te worden voor de eerstvolgende interlandperiode van het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman speelt regelmatig in een 5-3-2 systeem, waarin Frimpong uitblinkt bij zijn club. "Ik hoop er weer bij te zijn. Daarvoor moet ik goed blijven presteren bij mijn club", aldus Frimpong tegenover De Telegraaf.

No Poll