Eredivisie-flops: Ajax lijstaanvoerder met drietal, één PSV'er en PEC-schlemiel

Eredivisie-flops: Ajax lijstaanvoerder met drietal, één PSV'er en PEC-schlemiel

12 februari - 11:00
71

Speelronde 21 van de Eredivisie zit er weer op, en dus is het tijd voor de wekelijkse floplijst. Ajax is na de dramatische eerste helft bij sc Heerenveen hofleverancier. Ook PSV, dat bij FC Volendam wel wist te winnen, is vertegenwoordigd in het weinig eervolle negental spelers.  

Josip Sutalo (Ajax)
Sutalo is langzamerhand bezig zich het predicaat 'miskoop' toe te eigenen. De centrale verdediger was tegen Heerenveen, zeker niet voor het eerst dit seizoen, erg matig. Hij verloor voorafgaand aan de 1-0 het kopduel van Pelle van Amersfoort, slaagde er niet in de bal weg te werken bij de 2-0 en leidde met een ziekenhuisbal ook de 3-0 in. 

Nicolas Isimat-Mirin (Vitesse)
Vitesse had afgelopen zaterdag een resultaat kunnen boeken bij Heracles Almelo, maar moest na een tweede gele kaart voor Isimat-Mirin de hele tweede helft met een man minder spelen. Dergelijke overtredingen mogen de ervaren Fransman eigenlijk niet overkomen. Met tien man kon degradatiekandidaat Vitesse de voorsprong uiteindelijk niet meer verdedigen.

Stijn van Gassel (Excelsior)
Van Gassel moest in de eerste dertien minuten van het duel met FC Twente maar liefst drie keer vissen. Niet elk doelpunt viel hem aan te rekenen, maar de 1-0 wél. De doelman had meer kunnen betekenen bij een niet al te bijzonder schot van Daan Rots, en werd vervolgens kwaad op zijn teamgenoten.

Carlos Forbs (Ajax)
Speelde bij afwezigheid van de geblesseerde Steven Bergwijn, maar was misschien wel de zwakste Ajax-schakel. Forbs deed in de weinige speeltijd die John van 't Schip hem gunde eigenlijk alles verkeerd. Na 45 minuten zat de wedstrijd voor de snelle vleugelaanvaller er alweer op.

Hirving Lozano (PSV)
Dat PSV in de tweede helft uitliep tegen FC Volendam, had allerminst met Hirving Lozano te maken. De Mexicaan kampt overduidelijk met een vormdip, en wist opnieuw heel weinig klaar te spelen. ESPN-analist Kenneth Perez vroeg zich na afloop af of hij niet naar een 'amateurvoetballer' had zitten kijken.

Sam Kersten (PEC Zwolle)
PEC Zwolle was slechts enkele momenten verwijderd van een uitzege in de IJsselderby tegen aartsrivaal Go Ahead Eagles, totdat Kersten een black-out kreeg. De centrale verdediger ging een luchtduel aan met Victor Edvardsen, en ging vervolgens totaal onnodig met zijn elleboog naar de bal. De bal ging op de stip, waarna PEC in de laatste seconde alsnog de gelijkmaker moest slikken.

Kristijan Belic (AZ)
AZ stelde ook tegen Almere City zwaar teleur. Ook winteraanwinst Belic oogde ongeïnspireerd en ronduit matig. Trainer Maarten Martens haalde hem een kwartier voor tijd naar de kant.

Borna Sosa (Ajax)
Sosa kreeg na zijn goede invalbeurt tegen PSV het vertrouwen van van Van 't Schip, maar betaalde dat tegen Heerenveen allerminst uit. De linksback was een bron van onzekerheid en oogde ook defensief erg zwak. Bij de 1-0 gaf hij Oliver Braude te veel tijd en bij de 2-0 liet hij Van Amersfoort wel heel makkelijk uit zijn rug ontsnappen. De linksback-positie blijft zodoende een hoofdpijndossier voor Ajax.

Sontje Hansen (NEC)
Misschien wel de grootste dissonant bij NEC, dat op bezoek bij RKC Waalwijk een echte offday beleefde. De vleugelaanvaller maakte de verkeerde keuzes, leed veel slordig balverlies en werd niet gevaarlijk. Dat had hij na ruim een uur overigens wel kunnen worden, maar in plaats van een leeg doel onder vuur te nemen, koos hij voor een onnodige dribbel.

No Poll