Barcelona blijft hopen: 'We hebben weer gefaald, maar niets is onmogelijk'

Barcelona blijft hopen: 'We hebben weer gefaald, maar niets is onmogelijk'

12 februari - 11:44 Laatste update: 13 februari - 14:01
34

FC Barcelona-trainer Xavi wil de hoop op de titel nog niet opgeven na het teleurstellende 3-3 gelijkspel tegen degradatiekandidaat Granada. De oefenmeester ziet het kampioenschap verder uit zicht raken, maar gooit de handdoek nog niet in de ring.

"Ik moet Granada en hun coach feliciteren met hun spel", begint Xavi op de persconferentie na afloop, geciteerd door het Spaanse AS. De oud-voetballer zag FC Barcelona slecht voor de dag komen tegen de laagvlieger. "We hebben weer gefaald, net als tegen Villarreal. We gaven veel kansen en doelpunten weg."

Xavi zag dat zijn ploeg het geloof, de moed en drang had om een goed resultaat neer te zetten. Echter was dat niet goed genoeg tegen Granada. "We hadden een kans om het gat met Girona weer wat te verkleinen en in de titelrace te blijven, maar nu is dat nog lastiger geworden", baalt Xavi na afloop. Hij zag dat zijn ploeg kansen kreeg om de wedstrijd te beslissen. "Als je uiteindelijk drie tegengoals krijgt in eigen huis, wordt het lastig om mee te blijven doen."

FC Barcelona liet de mogelijkheid liggen om in te lopen op de nummer twee Girona en zag Real Madrid verder uitlopen naar een voorsprong van tien punten. "Het puntenverschil is aanzienlijk, maar niets is onmogelijk. Het wordt wel heel lastig, dat klopt."

No Poll