Kwakman vol onbegrip over AZ-besluit: 'Wat is nou de verandering geweest?'

Kwakman vol onbegrip over AZ-besluit: 'Wat is nou de verandering geweest?'

12 februari - 13:56
41

Kees Kwakman vindt dat Pascal Jansen meer krediet had verdiend bij AZ. Ook onder opvolger Maarten Martens blijven de Alkmaarders dolende. Volgens de Volendamse analist komt dit door een gebrek aan kwaliteit.

AZ wist in 2024 nog geen overwinning te boeken in de Eredivisie. "AZ heeft wel een probleempje, heb ik het idee", reageert Kwakman in gesprek met ESPN. "Ze hebben al een trainerswissel gedaan, die pakt tot nu toe nog niet goed uit, en ze voelen de adem van Ajax in hun nek. Het is eigenlijk knap dat ze nog steeds vierde staan."

Kwakman begrijpt weinig van de keuze om Jansen te ontslaan. "Hij had wel wat meer krediet verdiend wat mij betreft. Hij heeft het de afgelopen jaren uitstekend gedaan en stond vorig seizoen nog in de halve finale van de Conference League", aldus de analist. Hij mist de kwaliteit bij AZ om mee te doen om de bovenste plaatsen. "Ze hoopten met Martens een frisse wind in het elftal te krijgen, maar dan hadden ze iemand van buitenaf moeten halen denk ik. Doet Martens nou zoveel anders dan Jansen? Dus wat is nou de verandering geweest?"

Volgens Kwakman zijn de verwachtingen bij AZ hoog na een aantal goede jaren, maar de analist vindt dat niet realistisch. "Ze zijn zes basisspelers kwijtgeraakt, die moet je dan ook vervangen door zes toppers en dat is niet gelukt", aldus de oud-voetballer. "Dat kan ook gewoon een keer gebeuren. Je kan niet ieder jaar in de roos schieten op de transfermarkt."

No Poll