NEC vecht onterecht overgenomen penalty niet aan: 'Willen focus op voetbal houden'

NEC vecht onterecht overgenomen penalty niet aan: 'Willen focus op voetbal houden'

12 februari - 17:48
53

NEC heeft besloten niet naar de rechter te stappen na de onterechte beslissing van scheidsrechter Jeroen Manschot om een gemiste penalty over te laten nemen. Het incident vond vrijdagavond plaats tijdens de uitwedstrijd met RKC Waalwijk (2-0). De KNVB heeft erkend dat de arbitrage ernaast zat.

In de zevende minuut kwam NEC al op achterstand door een doelpunt van RKC-speler David Min. Een kwartier later maakte de spits zijn tweede van de avond vanaf de penaltystip. Iets wat volgens de KNVB niet had mogen gebeuren. In eerste instantie werd de strafschop gemist door Dario Van den Buis. Op advies van VAR Serdar Gözübüyük, besloot scheidsrechter Jeroen Manschot dat Calvin Verdonk van NEC te vroeg was ingelopen en dat de strafschop over moest worden genomen. De KNVB meldde later dat de verdediger van NEC nog één voet op de lijn had staan. Daarmee was hij dus niet in overtreding en had de gemiste strafschop van Van den Buijs volgens de bond moeten blijven staan.

Wedden

Meer odds

NEC gaat geen verdere stappen te ondernemen, meldt VI's Sander Jansen op X. De Nijmeegse club heeft inmiddels ook zelf gereageerd."In België hebben ze een ander orgaan dat zich over dit soort zaken buigt, in Nederland hebben we dat niet en moet het via een rechter. We willen de focus op het voetbal houden. We denken wel dat verdere specialisatie in veld- en/of videowerk, door de diversiteit en interpretatie van de spelregels, benodigd is om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen", aldus een woordvoerder van de club aan VI.